U nedjelju završnica ONL Visoko, FK “Stari Grad” juriša na titulu

U nedjelju 9.juna na Gradskom stadionu “Luke” biće održana završnica Općinske nogometne lige na kojoj učestvuju 4 kluba i to : FK “Stari Grad” , NK “Zmaj”, NK “Goduša” i NK “Porječani.

U prostorijama Q radija danas smo ugostili predsjednika FK “Stari Grad”, Muhameda Halilbegovića koji nam je govorio o ovoj završnici, ali i samim počecima kluba.

FK “Stari Grad” je relativno mlad klub na području Općine Visoko, egzistira od 2011. god. Za te 2 godine je uradio puno .

“Na izbornoj Skupštini FK “Stari Grad” koja je održana 17.marta 2011.godine izabrano je rukovodstvo kluba, a mjesec dana nakon toga i prvi članovi, odnosno igrači. Počeli smo takmičenje u ONL Visoko u septembru te godine. Postigli smo jedan zadovoljavajući nivo i rezultate. Dvije godine nakon osnivanja kluba uspjeli smo osvojiti ONL Visoko u Grupi A, zatim smo osnovali omladinski pogon FK “Stari Grad” koji okuplja preko 30 dječaka i osnovali smo prvi ženski fudbalski klub na području Općine Visoko, koji broji preko 30 djevojčica.

U nedjelju 9.juna igra se Playoff ONL-a , kakva su Vaša očekivanja ?

“Nama je glavni cilj druženje ovih klubova, da rade na omasovljenju sporta i na omasovljenju omladinskih klubova što je danas vrlo teško, međutim većina klubova u ONL Visoko ima svoj mladi pogon.

Mi u nedjelju od 15:30h igramo polufinale  sa NK “Zmaj”, to je klub koji je igrao u Drugoj kantonalnoj ligi.  A od 17:30h sastaju se NK “Goduša” i NK “Poriječani”. Ovom prilikom čestitam svim klubovima koji su ušli u završnicu ONL Visoko. Nadam se da će ova manifestacija proteći u jednom fer i sportskom nadmetanju.

U naš studio donijeli ste i neke fotografije

“To su fotografije našeg novog i generalnog sponzora a to je BH Telecom. FK “Stari Grad” je potpisao ugovor o promovisanju naše prve bh. firme u BiH.  Ovo je premijerno promocija nove opreme FK “Stari Grad” sa ponosno istaknutim logom novog sponzora, BH Telecoma. Nadamo se da će nam naš novi sponzor donijeti i sreću u ovonedjeljnom Playoffu.

Ovom prilikom pozivam i sve slušaoce Q radija da dođu 9.juna na stadion “Luke” i budu dio ove manifestacije koja će sigurno ući u anale visočkog sporta, bar kada je u pitanju Općinska nogometna liga” – dodao je predsjednik FK Stari Grad, Muhamed Halilbegović.

Radio Q

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close