U narednoj sezoni ciljaju vrh

Rukometaši Bosne ušli su u treću sedmicu priprema za narednu sezonu u kojoj ciljaju plasman veći nego prošle. Lani su bili sedmi, što se, uz sve prisutne probleme, moglo okarakterizirati kao uspjeh.

Ipak, zadržavši igrački kadar, među kojima je nekoliko odličnih mladih reprezentativaca (Josip Perić, Damir Halilković, Muhamed Zulfić…), ambicije su, razumljivo, veće.

– Situacija je mnogo bolja nego prije početka priprema, radimo punim intenzitetom i, što je najbitnije, imamo igrački kadar kojim smo potpuno zadovoljni.

Ostali su igrači koji su najavljivali odlazak, a doveli smo i Tarika Vranca, Elmira Građana te još nekoliko igrača koji obećavaju. Od bitnijih igrača otišli su nam Terza i Jusufović. Mislim, ipak, da ćemo biti među favoritima u predstojećoj sezoni – kaže Fuad Malagić, prvi pomoćnik šefa stručnog štaba Zuhdije Korkarića.

Ekipa je do sada odigrala tri pripremne utakmice, savladavši u njima Konjuh, Slogu i Krivaju.

– Danas igramo u Goraždu protiv istoimenog domaćina, a tokom vikenda očekuju nas dvije domaće provjere protiv Lovćena u dvorani “Mirza Delibašić”. U petak od 18 i u subotu od 10 sati – riječi su Malagića.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close