U narednim danima oblačno sa kišom, na planinama snijeg

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni smjer.

Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, na jugu Hercegovine od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 14 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno sa kišom. Jutarnja temperatura zraka oko 6, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica -1 stepen, Kupres 6, Gradačac 7, Bihać, Bijeljina, Drvar i Ivan-sedlo 8, Banja Luka, Livno, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 9, Doboj i Tuzla 10, Sokolac, Srebrenica i Zenica 11, Bugojno i Sarajevo 12, Mostar 13, Goražde i Trebinje 14, Neum i Stolac 16.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa kišom u nizinama. Više padavina u Bosni. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 6 stepeni, na jugu Hercegovine od 5 do 9. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9 stepeni, na jugu Hercegovine od 10 do 15.

U ponedjeljak će u BiH biti uglavnom oblačno vrijeme, na jugu Hercegovine djelomično vedro. U istočnim područjima prijepodne slabe padavina, u nizinama kiša, u višim područjima snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5 stepeni, na jugu Hercegovine od 4 do 8. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11 stepeni, na jugu Hercegovine od 11 do 15, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close