U Mostaru se igra turnir koji su osvajali Čilić, Ćorić, Džumhur…

U Teniskom klubu Mostar, u tijeku je međunarodni juniorski turnir za juniore i juniorke do 18 godina

U Teniskom klubu Mostar, u tijeku je međunarodni juniorski turnir za juniore i juniorke do 18 godina. Turnir je iz obitelji i kalendara Međunarodne teniske federacije – ITF a igra se pod nazivom ‘2nd Mostar Open 18&U 2015’.

Turnir je počeo u nedjelju 13. rujna. a završava u nedjelju 20. rujna. Turnir po rangiranju ITF-a ima rang 5 i tradicionalno se održava u ovom terminu sve od 2000. godine.

U prošlosti su na ovome turniru nastupali neki danas vrlo uspješni tenisači, dovoljno je reći da su mostarski turnir osvajali Marin Čilić, Ivan Dodig, Borna Ćorić, Damir Džumhur i mnogi drugi.

Kvalifikacije su se igrale dva dana, glavni turnir počeo je u utorak i trajat će sve do nedjelje.

U glavnom turniru nastupaju po 32 igrača i igračice. U muškoj konkurenciji nastupaju tenisači iz osam zemalja, a u ženskoj iz čak 10 zemalja, iz skoro cijele Europe te iz Australije.

Najviše sudionika dolazi iz BiH i Hrvatske, podjednako i to po 15 u obje konkurencije. Odmah iza po zastupljenosti je Srbija. Iz domaćeg kluba, TK Mostar, u muškoj konkurenciji nastupa i jedan junior.

Mečevi počinju svakim danom u jutro od 8 i 30 i traju do večernjih sati, a ulaz na sve mečeve je slobodan.

Završnica se igra za vikend, pa će u subotu prije podne biti održana polufinala u pojedinačnoj konkurenciji, a poslijepodne na rasporedu su finala u parovima. Finala u obje konkurencije igrat će se u nedjelju prije podne.

Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu, pa će pobjednici dobiti 40, a finalisti po 30 bodova.

 

IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: I. M.
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close