U Kreševu sajam dragog i poludragog kamenja …

Posjetitelji će moći vidjeti minerale i izumrli životinjski svijet koji je naseljavao naše prostore (slon, nosorog, školjke, ježinci, razne ribe itd)

12. Međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja održat će se u Kreševu 10. i 11. listopada 2015. godine. Sajam će se održati u osnovnoj školi dr. Boris Ćorić u vremenu od 10 do 18 sati (subota) i 10-16 sati (nedjelja).

Na Sajmu će biti izložen ogroman broj eksponata. Posjetitelji će moći vidjeti skoro sve minerale svijeta od kojih je izgrađena planeta zemlja, izumrli životinjski svijet koji je naseljavao i naše prostore (slon, nosorog, školjke, ježinci, razne ribe itd).

Zastupljena je cijela geološka povijest naše zemlje prikazana kroz izloške minerala i fosila mnogobrojnih izlagača, kao i povijest rudarstva i kovačkog zanata na našim prostorima, gdje će uz predavača biti i vjerodostojne makete objekata u kojima se vršila prerada i obrada ruda, autora Ante Buzuka, najavljuju organizatori Sajma.

U okviru Sajma održat će se razne radionice i predavanja. Tema predavanja su fosili, a predavači će biti renomirani znanstvenici i kolekcionari iz zemalja okruženja i BiH.

Uz posjet Sajmu moguće je posjetiti i Muzej Franjevačkog samostana u Kreševu te obići staru gradsku jezgru Kreševa koja je zaštićeni spomenik kulture BiH.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close