U Houstonu dr. Semiru Osmanagiću uručeno priznanje za volonterski rad u nevladinom sektoru

U petak 24. maja 2013. u Houstonu je dr. Semiru Osmanagicu uručeno priznanje “Stars Among Us” (Zvijezde među nama) nevladine organizacije ‘Alliance for Multicultural Community Services” (Alijansa za multikulturne aktivnosti u zajednici). Alijansa je osnovana prije 25 godina za pomoć izbjeglicama, imigrantima u Sjedinjene Americke Države i osobama s niskim prihodima u šestomilionskom gradu Houstonu (Texas).

Semir Osmanagić je bio volonterski član Odbora direktora u desetogodišnjem periodu 1995.-2005. dajući veliki doprinos zapošljavanju osoba bez znanja engleskog jezika. U periodu 1992.-2006. Osmanagić je, kroz firme u kojima je radio kao direktor, zaposlio više od 150 izbjeglica i imigranata iz Bosne i Hercegovine dajući im sansu da pronađu prvo zaposlenje u SAD i obučavajući ih za različite proizvodne i kancelarijske poslove. Pored pomoći Bosancima i Hercegovcima, Osmanagić je asistirao i imigrantima iz Srednje Amerike, Afrike i Azije.

Manifestacija “Stars Among US”  prilika je da se američki nevladin sektor oduži zaslužnim pojedincima koji su pomogli lokalnoj zajednici, ali i ujedno da im se oda priznanje za dostignuća u njihovoj karijeri. Inače, prvo priznanje je prije dvadeset godina dobio legendarni košarkaš “Houston Rockets”-a Hakeem Olayuwoon, naturalizovani Amerikanac iz Nigerije, čiji je tim 1992.-1994. bio prvak američke profesionalne košarkaske  NBA lige.

Uručivanje priznanja je biti održano na gala večeri u hotelu Westin Galleria u centru Houstona 24. maja u 19:30 sati u prisustvu predstavnika gradskih vlasti, medija i niza uglednika. Inače, Alijansa  je dio sveameričkog pokreta “United Way” koji je najveća i najznačajnija mreža humanitarnih organizacija u SAD.

piramidasunca.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close