Opća zadruga „Bios“ Visoko započela je projekat izgradnje staklenika u Beogradu

Kao što smo izvještavali, Opća zadruga “BIOS” iz Visokog imala je zapažen nastup na 80. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.
Opća zadruga „Bios“ Visoko, među brojnim dogovorima na sajmu, započela je projekat izgradnje staklenika u Beogradu.

U ovom izvještaju donosimo informaciju Pres služba ZDK : Pozitivne reakcije na nastup proizvođača iz ZDK po završetku sajma u Novom Sadu

Na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji traje od 18. do 24. maja, predstavnici Zeničko-dobojskog kantona izrazili su pozitivne reakcije za nastup i predstavljanje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Pored zavidne posjete brojnih gostiju na štandu Vlade ZDK, među posljednjima i direktora Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH Amira Sakića, posjetilaca sajma i ukazane medijske zastupljenosti, proizvođači su ostvarili i konkretne poslovne kontakte.

Firma „Madi“ Tešanj je, u okviru plana proširenja kapaciteta do kraja godine, uspostavila kontakte sa italijanskim prodavačem klaoničke opreme za živinu, te dogovorila posjetu Italiji. Predstavnici „AS GROUP“ Tešanj su se susreli sa predstavnicima egipatske kompanije „Semar“. Opća zadruga „Bios“ Visoko, među brojnim dogovorima na sajmu, započela je projekat izgradnje staklenika u Beogradu.

Po riječima predstavnika Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, prvo učešće Zeničko-dobojskog kantona na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, sa paletom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, već je rezultiralo pozitivno.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close