U finalu Mađarska i Crna Gora

U finalu Svjetskog prvenstva vaterpolista igrat će Mađarska i Crna Gora. Mađarska deveti, Crna Gora prvi put. U prvom polufinalu, Mađarska je savladala Hrvatsku 11:10.

Na posljednja dva prvenstva u Šangaju i Rimu, Mađari su ostali bez medalje, pa su bili prisiljeni praviti određene promjene u ekipi koje su urodile plodom. U duelima protiv Grčke, a pogotovo protiv Hrvatske, Mađari su opet bili oni dobri, stari…

Hrvatska je držala gol prednosti do sredine druge ćetvrtine, kada Mađari prave seriju 3:0 i preuzimaju konce utakmice u svoje ruke. Od tog trenutka Hrvatska je stalno u zaostatku, Mađari drže prednost od jednog do dva gola. Kada je Bedo zabio gol za + 3 Mađarske, bilo je jasno da Hrvatska teško može do finala. Ipak Hrvatska ne posustaje, također pravi seriju za izjednačenje, 10:10.

Na kraju je Denes Varga presudio Hrvatskoj, golom za 11:10. Nagy je imao vrlo dobrih 12 odbrana, Vamos i Szivos su zabili po tri gola. Kod Hrvatske Pavić šest odbrana, Sukno je šutirao 2/5, Joković još gore 2/8.
Crna Gora je kada se to možda i najmanje očekivalo stigla preko Italije do finala. Crnogorci su krenuli odlično, veliki dio posla su obavili u prvom poluvremenu, kada su poveli 5:1. Do kraja treće dionice Italija je bila u minusu pet golova, pitanje pobjednika je bilo odlučeno. Na kraju je Italija ublažila poraz serijom 4:0. Janović je sa tri gola vodio Crnu Goru do velikog finala.

Polufinala:
Mađarska – Hrvatska 11:10 (2:3, 4:2, 3:2, 2:3)
Crna Gora – Italija 10:8 (3:1, 2:0, 4:3, 1:4)

sportsport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close