-TopSLIDEBiHPrivreda

U Doboju otvoren pogon za proizvodnju streč folije, jedini takav u BiH

U Doboju je danas otvoren pogon kompanije “Euro pak ANS” za proizvodnju streč folije, trake za pakovanje, te reciklažu sekundarnih sirovina od plastike, a vrednost investicije je 1.000.000 KM.

Suvlasnik kompanije Nikola Okolić najavio je zapošljavanje većeg broj radnika s obzirom na to da je zbog specifičnosti proizvodnje potrebno da se radi u tri smjene, po 10 ljudi u jednoj smjeni.

On je naveo da kompanija trenutno ima šest zaposlenih, a pogon raspolaže mašinom za proizvodnju streč folije, te mašinama za proizvodnju lastre i za reciklažu.

Okolić je naveo da su jedina proizvodnja ove vrste u BiH, koja se striktno bavi proizvodnjom od sirovog materijala i trenutno imaju ostvarenu saradnju sa preduzetnicima sa područja BiH, dok se ne steknu uslovi za izvoz na inostrana tržišta.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević kaže da je ova kompanija dobar primjer i ujedno poruka mladim ljudima da ostanu na ovim prostorima.

Otvaranju pogona prisustvovao je i pomoćnik ministra za privredni razvoj Republike Srpske Ivana Sandić Blagojević, koja je najavila da će resorno ministarstvo pružiti adekvatnu podršku kompaniji s ciljem pripreme za novi investicioni ciklus.

Ona kaže da je zbog povoljne saobraćajne infrastrukture grad Doboj mjesto sa velikim potencijalom.

Današnjoj svečanosti, osim predstavnika lokalne vlasti, prisustvovali su i poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić i Obren Petrović, te pomoćnik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić. Vlasnici kompanije “Euro pak ANS” su Slaviša Moćić, Nikola Okolić, Srećko Stanković i Adnan Nurkanović.

Srna

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close