U Cazinu utakmica rukometnih reprezentacija BiH i Grčke

Načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević danas je primio generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH Smaju Karačića i bivšeg reprezentativca BiH Enida Tahirovića. Povod je odigravanje play-off utakmice u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2016, a koje će se između BiH i Grčke 5. ili 6. aprila održati u u Cazinu.

– Obradovala nas je činjenica da će se jedna od utakmica naše rukometne reprezentacije održati u Cazinu. Kako je za ovakve spektakle ključan element publika, smatramo da Cazin ima sjajne navijače i iskrene patriote koji uvijek znaju dati puno pozitivne energije svima koji se bore pod zastavom BiH. Siguran sam da ćemo biti dobri domaćini ovoj manifestaciji i da će ona biti uspješno organizirana – kazao je Ogrešević.

Po riječima Smaje Karačića, generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH, Cazin nije odabran slučajno i ne postoje gotovo nikakve sumnje u to da će predstojeća utakmica biti pravi sportski spektakl, dok Enid Tahirović ističe da je riječ o važnoj utakmici.

– Bitna nam je podrška publike i u Cazinu svakako očekujemo da ćemo je dobiti. Vjerujem da ćemo ovdje proslaviti još jednu pobjedu Bosne i Hercegovine i njenog rukometa – kazao je Tahirović.

www.magazinplus.eu – Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close