U akciji „Koverta“ SIPA lišila slobode Đ.M. zbog korupcije

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva „Koverta“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 10.6.2014. su pretražili stambeni objekat na području općine Ključ, te slobode lišili jednu osobu. Navedene aktivnosti provedene su po naredbi Županijskog suda Unsko-sanske županije u Bihaću i Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije.

Slobode je lišena osoba inicijala Đ. M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 342. KZ FBiH „Organizirani kriminal“, u svezi sa kaznenim djelom iz članka 380. KZ FBiH „Primanje dara i drugih oblika koristi“, kaznenim djelom iz članka 383. KZ FBiH „Zlouporaba položaja ili ovlasti“ i kaznenim djelom iz članka 382. KZ FBiH „Protuzakonito posredovanje“.

Nakon kriminalističke obrade, Đ.M. će danas biti predat na dalje postupanje Županijskom tužiteljstvu Unsko-sanske županije.

U okviru istog predmeta, pripadnici SIPA-e  9.6.2014.  su slobode lišili dvije osobe inicijala E.K. i H. P., te pretražili objekte na šest lokacija na području Unsko-sanske županije. Također više osoba je saslušano u svojstvu svjedoka.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informirana.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close