BiHPrivreda

U 191 inspekcijskom nadzoru zatečeno 57 neprijavljenih radnika

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH, u nastavku aktivnosti kontrole zakonitosti poslovanja, su dana 12.01.2016. godine izvršili 191 inspekcijski nadzor. Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno su zapečatili 31 objekat u kojima su zatečena 57 neprijavljena radnika.

U toku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da 12 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa izdato je 105 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 275.100,00 KM.

Navedene aktivnosti izvršene su na području Federacije BiH, a u ovim kontrolama angažovani su timovi inspektora iz nadležnih kantonalnih poreznih ureda, Sektora za registraciju, kontrolu i naplatu doprinosa i Odsjeka za obavještavanje i istrage.

Aktivnost inspekcijskog nadzora se nastavlja. Porezna uprava poziva porezne obveznike da izvršavaju svoje obaveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333.

Učinite korak za domovinu i pravednije društvo.

Vaša Porezna uprava FBiH

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close