U-15 reprezentacija BiH na pripremama u Čitluku

„U-15“ reprezentacija BiH nastavila je pripreme u Čitluku. Izabranici Zorana Erbeza su jučer u prijepodnevnim satima odradili trening, a popodne su odigrali kontrolnu utakmicu.

Igrači su bili podijeljeni u „Plavi“ i „Bijeli“ tim, a bolji su bili reprezentativci u plavim dresovima pobijedivši sa 3:1.

Dva gola na susretu postigao je Amar Suljić (51’ i 73’), a u listu strijelaca se upisao i Seid Behram u 33’. Jedini pogodak za poraženu ekipu postigao je Ivan Miličević u 43’.

U-15 Plavi – U-15 Bijeli 3:1

Stadion: „Bare“ Čitluk.

Strijelci: 1:0 Seid Behram (33’), 1:1 Ivan Miličević (43’), 2:1 Amar Suljić (51’), 3:1 Amar Suljić (73’).

U-15 Plavi: Valentino Jović, Ognjen Jekić, Toni Nikić, Asmir Koldžić, Sandi Husić, Mato Stanić (41. Denis Žerić), Savo Đokić (41. Haris Hajdarević), Seid Behram, Amar Suljić, Mak Varešanović, Elmedin Demirović.

U-15 Bijeli: Marko Terzić (41. Andreas Antić), Benjamin Ćesir, Ermin Ahmetspahić, Adi Alikadić, Sandro Hadžiavdić, Milan Kanostrevac, Mufid Salčinović, Ivan Miličević, Nikola Bjeloš, Alen Malanović, Ajdin Mujagić.

Selektor: Zoran Erbez.

„Ovo je selektivno okupljanje „U-15” reprezentacije, generacije ’98. Želja nam je da se nastavi kontinuitet rada kao što je bio sa generacijom igrača rođenih 1997. godine, a koja je već napravila uspjeh u „U-17” selekciji plasiravši se u Elitni krug kvalifikacija. To je dokaz da ovaj sistem i način rada na kraju daje rezultat “, rekao selektor Zoran Erbez.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close