BiHPrivreda

Tvornica cementa Kakanj i TBG BH dobitnici prestižne medalje

Tvornica cementa Kakanj i TBG BH dobitnici prestižne medalje

U istraživanju Best Buy Award najboljeg odnosa cijene i kvaliteta, potrošači u Bosni i Hercegovini su potvrdili kako su Tvornica cementa Kakanj i TBG BH, članice HeidelbergCement grupe broj 1 na bosanskohercegovačkom tržištu

Kako pišu Poslovne novine, drugo bosanskohercegovačko specijalizirano istraživanje Best Buy Award Construction Bosnia and Herzegovina 2015/2016, u kojem se ispituje zadovoljstvo građana Bosne i Hercegovine najboljim odnosom cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu, pokazuje da ispitanici najveći broj glasova za najbolji odnos cijene i kvaliteta u kategorijama proizvođača cementa i betona daju upravo preduzećima Tvornica cementa Kakanj i TBG BH.

Rezultat je to predmetnog istraživanja Best Buy Award Construction Bosnia and
Herzegovina Survey 2015/2016 švicarske organizacije ICERTIAS (www.icertias.com) na uzorku od 1.200 ispitanika građevinske struke te privatnih osoba koje su nedavno gradile i renovirale svoje domove u Bosni i Hercegovini, korisnika interneta, koristeći CAWI – DEEPMA metodologiju (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness).

Mišljenje potrošača Best Buy Award istraživanja su nezavisna istraživanja koja mjere isključivo iskustvo, percepciju i mišljenje potrošača o tome tko na tržištu nudi proizvod ili uslugu s najboljim odnosom cijene i kvaliteta.

Ispitanicima, građanima Bosne i Hercegovine, korisnicima interneta, su u istraživačkoj anketi putem web obrasca, između ostalih, postavljena i sljedeća pitanja: “Navedite naziv proizvođača cementa koji u Bosni i Hercegovini nudi najbolji omjer cijene i kvalitete:”Najveći broj ispitanika na ovo je pitanje odgovorio: “Kakanj (Heidelberg)”. “Navedite naziv proizvođača betona koji u Bosni i Hercegovini nudi najbolji omjer cijene i kvalitete:”Najveći broj ispitanika na ovo je pitanje odgovorio: “Heidelberg”.

Pitanja su bila otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su oni slobodno mogli sami navoditi nazive proizvođača i davaoce usluga koji, prema njihovom iskustvu i mišljenju, nude najbolji odnos cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu.

Zahvaljujući ovoj osvojenoj poziciji, Tvornica cementa Kakanj i TBG BH imaju pravo nositi i isticati prestižnu oznaku “Best Buy Award- Br. 1 – najbolji odnos cijene i kvaliteta”.

 

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close