Tvornica cementa Kakanj: Dividenda 0,99 KM po dionici

Na redovnoj Glavnoj skupštini dioničara održanoj 26. juna 2013. godine u Kaknju, dioničari Tvornice cementa Kakanj usvojili su godišnji izvještaj o poslovanju iz 2012. godine, sa izvještajima Nadzornog odbora, Odbora za reviziju i nezavisnog revizora.
U 2012. godini ostvaren je ukupni promet od 66,4 miliona KM, dok je dobit iznosila 9,4 miliona KM. Skupština je donijela odluku da se ukupna dobit iz 2012. godine isplati dioničarima putem dividende u iznosu od 0,99 KM po dionici.
Dioničarima se obratio direktor Tvornice cementa Kakanj, Branimir Muidža, istakavši da je 2012. godina donijela mnogobrojne izazove.
“Tvornica cementa poslovala je stabilno i zadržala lidersku poziciju na tržištu iako je poslovna klima u BiH bila jako nepovoljna i nije pružala dobre i poticajne uslove za rad, pogotovo u građevinskom sektoru”, rekao je Muidža.
“Veoma smo ponosni i na dobre rezultate koje je postigla naša kompanija za proizvodnju transportnog betona TBG BH čije su betonare u protekloj godini ostvarile rekordnu prodaju”.
Muidža je iskoristio priliku da se zahvali svim dioničarima na ukazanom povjerenju, a zaposlenima na predanom radu kojim su postignuti zavidni rezultati.
Direktor Tvornice cementa Kakanj također je istakao da pred bosanskohercegovačkom i hrvatskom ekonomijom stoji još jedna teška i izazovna godina.
“Tvornica cementa Kakanj nastojat će zadržati usmjerenost na nove proizvode i usluge prilagođene zahtjevima korisnika te na još jače povezivanje proizvodnje cementa i betona”, rekao je Muidža.
Na prijedlog Uprave i Nadzornog odbora, dioničari Tvornice cementa Kakanj donijeli su odluku da se u narednih pet godina, do kraja 2018. godine, investira 20 miliona u daljnju modernizaciju Tvornice i povezanih djelatnosti.
Predsjednik Nadzornog odbora, Janos Szarkandi, zahvalio se svim zaposlenicima na njihovom trudu i zalaganju da Tvornici cementa Kakanj donesu pozitivne rezultate u još jednoj veoma teškoj godini.
Szarkandi je dioničarima obećao da će Nadzorni odbor nastaviti da pruža sveobuhvatnu podršku Upravi Tvornice kako bi se u potpunosti ispunili planovi i ciljevi i u ovoj godini.

indiktor.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close