Tuzlanski radnici za Svetlanu Cenić na čelu Vlade TK-a

Skupština Tuzlanskog kantona usvojila je nekoliko odluka koje omogućavaju funkcionisanje institucija TK-a, kazao je Slađan Ilić, predsjednik Skupštine TK-a.

Bivši premijer i ministri imat će pravo na puno plaću narednih godinu dana.
“To su odluke administrativne komisije koje će ona vrlo brzo mijenjati”, dodao Ilić.
Ime novog mandatara još nije poznato. Radnici uništenih industrijskih firmi su kategorični da to ne može biti neko ko nije plaćao porez i doprinose državi.
“Tražimo da se nađe čovjek koji ne pripada nijednoj političkoj opciji i koji će moći voditi vladu 7-8 mjeseci do izbora”, ističe Mujo Gavranović, Konjuhov radnik.
A njihov prijedlog je Svetlana Cenić, ekonomski stručnjak.
Kako kaže Sakib Kopić, Polihemov radnik, “ta žena spremna je zasukati rukave i da radi u interesu naroda”.
Takav prijedlog podržavaju i u Plenumu građana Tuzle, kaže Zlatan Begić, član Plenuma građana Tuzle, i dodaje: “Mene bi oduševilo da takva jedna osoba preuzme Vladu”.
Stalne konsultacije Plenuma građana Tuzle, Kolegija Skupštine TK-a i predstavnika radnika uništenih firmi bit će nastavljene kako bi se postigao dogovor o budućoj vladi.
Iz sigurnosnih razloga, na sjednici Skupštine nije se pojavio smijenjeni premijer i ministri. A tokom konsultacija nije bilo ni Aldina Širanovića, vođe pokreta Udar, kojeg njegov advokat Mirnes Ajanović želi ukuljučiti u pregovore za formiranje nove Vlade.

(federalna.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close