Tuzlanka Nermana Malikić najljepša u Federaciji

Nermana Malikić iz Tuzle je večeras glasovima žirija izabrana za Miss Federacije BiH za 2015.

Pod motom “Bolje obrazovanje, bolja BiH” ovogodišnji 20. jubilarni izbor Miss Federacije BiH  večeras je održan u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Ove godine za titulu Miss Federacije BiH, a samim tim i plasman u finalni Izbor Miss BiH, takmičilo se 30 djevojaka iz cijele Federacije.

Kao muzički gosti nastupili su Deen Backović, Mirza Selimović i Dalal Midhat, a voditelj je bio Zlatan Jovanović.

Direkcija Miss BiH za Miss Svijeta u svom predznaku nosi naziv “ljepota sa svrhom”. Ovaj put, tema izbora nosio je naziv “Bolje obrazovanje – bolja BiH”, a partner u projektu je bio Evropski univerzitet Brčko Distrikt.

Večeras je 15 najljepših djevojaka izravno izabrano za dalje takmičenje u Izbor za Miss BiH. To su superfinalistice; Nikolina Berjan iz Sarajeva, Emina Handukić iz Bihaća, Ena Dedić iz Tuzle, Kristina Sušac iz Čapljine, Anisa Banda iz Sarajeva, Ana Kožul iz Kreševa, Nermana Malikić iz Tuzle, Lejla Hodžić iz Srebrenika, Ana Marija Tomić iz Čapljine, Lejla Halilčević iz Lukavca, Nadina Đogić iz Gračanice, Gabrijela Slomljen iz Kreševa, Lejla Bektić iz Tuzle, Dajana Martić iz Čapljine i Amanda Vrdoljak iz Orašja.

Telefonskim glasanjem izbarana je Gabrijela Slomljen za miss televotinga.

A žiri na čijem je čelu Rober Jovanović odlučio da Miss Federacije BiH za 2015. bude Nermana Malikić iz Tuzle.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close