Tuzla: Uhapšen komesar MUP-a Samir Aljukić i tri policajca zbog zloupotrebe položaja

Pripadnici FUP-a uhapsili su jutros v.d. komesara MUP-a TK Samira Aljukića i još tri pripadnika MUP-a TK zbog zloupotrebe položaja, potvrđeno je za BHRT.

Vršilac dužnosti policijskog komesara MUP-a TK Samir Aljukić i još tri pripadnika MUP-a TK uhapšenisu jutros u akciji Federalne uprave policije po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona, potvrdio je za BHT 1 ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Alen Gadžo, javlja dopisinik BHRT iz Tuzle.

Uhapšeni su osumnjičeni da su u proteklih nekoliko godina ucjenjivali poduzetnike u Tuzlanskom kantonu, a u vezi sa dozvolama za transport, te saobraćajnim kaznama. U prostorijama MUP-a TK u toku je kriminalistička obrada uhapšenih pripadnika MUP-a koji će, kako se očekuje, do kraja dana biti predati u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

„Ja kao ministar unutrašnjih poslova imam svoju ulogu odnosno odgovornost i javno ovdje obećavam građanima i policijskim službenicima da ću sve dok se budem nalazio na ovoj poziciji učiniti sve da se stvori nesmetano okruženje za normalan rad i funkcionisanje policije u cilju otkrivanja i lišenja slobode onih osoba koje su to zaslužile“, rekao je za BHT1 ministar unutrašnjih polsova Alen Gadžo.

www.magazinplus.eu – BHRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close