Tuzla: Srednjoškolke brutalno pretukle kolegicu

Na YouTube se pojavio snimak na kojem se vidi kako tri učenice, kako se tvrdi, Hemijske škole u Tuzli brutalno tuku svoju koleginicu.

Incident je počeo u samoj školi, a nastavio se ispred zgrade. U jednom trenutku jedna od učenica makazama je odsjekla kosu žrtvi, a zatim su njih tri fizički nasrnule na nju.

Nakon što su je oborile na zemlju udarale su je nogama, a sve je gledala grupa učenika. Snimali su mobitelima, ali napadnutoj učenici niko nije pomogao. Snimak se na YouTubeu pojavio danas, a očekuje se reakcija menadžmenta škole, a moguće i MUP-a Tuzlanskog kantona.

U komentarima ispod snimka navodi se, pak, da je riječ o učenicima Mješovite srednje škole, koja se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i Hemijska škola. Na internetu je objavljen i identitet djevojaka koje su pretukle učenicu, a na Facebook profilu jedne od njih nedavno je objavljena prijetnja da će, kada joj padne šaka, nekome ‘trebati štake’, piše bportal.ba

Kako je za isti izvor potvrdio portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić, policija je jutros upoznata s ovim događajem.

– Dobili smo mailove od građana koji su nam poslali taj snimak. Informacije je proslijeđena nadležnima, koji će odlučiti kakve će aktivnosti biti poduzete u vezi s time, kazao je Šarić.

Oslobođenje

Na društvenim mrežama su se pojavila imena i “profili” uzornih djevojaka:

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close