PolitikaSvijet

Turska lira klizi – Wall Street “predviđa” bankrot velikih turskih banaka,…

Wall Street “predviđa” bankrot velikih turskih banaka, malih i srednjih poduzeća i turskih građana

Turska lira klizi na “predviđenu razinu bankrota” – Erdogan hitno nazvao Putina

Sinoć je provladin turski list Yeni Safak objavio vijest da je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan telefonom razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Prema podacima dobivenim iz predsjedničkih izvora, tijekom posjeta predsjednika Erdogana Bayburtu je turski čelnik nazvao ruskog kolegu Vladimira Putina i razgovarao bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Dvojica čelnika su razgovarali su o pozitivnom trendu gospodarskih i trgovinskih odnosa između Turske i Rusije, te potvrdili kako pozdravljaju nastavak suradnje u vojnoj industriji i energetici, Siriji i raspravi u vezi nedavnih događaja u vezi s procesa iz Astane.

Recep Tayyip Erdogan je nazvao ruskog predsjednika Vladimira Putina, unatoč činjenici da za dva dana u Tursku stiže ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji će 13. i 14. kolovoza s turskim kolegom Mevlütom Çavuşoğluom razgovarati o situaciji u Siriji, vjerojatno o najavljenoj kampanji sirijske vojske u Idlibu.

Stoga se žurni telefonski poziv Moskvi od strane Erdogana može protumačiti samo kao poziv za savjet kako se nositi s nezaustavljivim padom turske valute, koja se jučer ujutro prodavala po tečaju od 5,96 turskih lira za jedan američki dolar, da bi navečer u 18:00 po srednjoeuropskom vremenu tečaj bio  6,46 turskih lira za dolar i približava se granici na kojoj Wall Street “predviđa” bankrot velikih turskih banaka, malih i srednjih poduzeća i turskih građana.

Yeni Safak

Američki napad na liru Tursku može gurnuti u bankrot – Hoće li Erdogan popustiti?

Turska se suočava s crnim scenarijem – SAD oborile tečaj lire na povijesni minimum

Logicno.com

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close