Turska: Izrael se igra s vatrom i, nažalost, priprema svoj kraj

Izrael se igra s vatrom i, nažalost, korak po korak priprema svoj kraj, izjavio je zamjenik turskog premijera Emrullah Išler, vezano za pokretanje kopnenog napada Izraela na Gazu, javlja Anadolija.

Išler je vezano za pokretanje kopnenog napada na Gazu govorio za nacionalnu Tursku radio televiziju (TRT), kazavši tom prilikom da je Izrael već duže vrijeme davao signale o pokretanju kopnenog napada.

“Izrael je zračnim napadima sijao smrt. Nepromišljeno nastavlja s napadima i danas je pokrenuo kopneni napad. Opet će desetine i stotine ljudi ubiti na spavanju, tokom večernjeg objeda. Posebno, najbolnije i najveće napade vrši tokom svetog muslimanskog mjeseca ramazana”, rekao je Išler.

Žestoko osudivši napade, Išler je poručio kako se “Izrael igra s vatrom”.

“Niko okrutnošću nije postigao svoj cilj i svakako da će ovo nasilje jednog dana prestati. Ponvaljam, Izrael se igra s vatrom i, nažalost, korak po korak priprema svoj kraj”, poručio je on.

On je, dodaši da međunarodna zajednica mora hitno napraviti korak, kazao da je, ustvari, došlo do “poraza međunarodne zajednice”.

Išler je također kazao kako islamski svijet nažalost zatvara oči pred izraelskom okrutnošću.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close