Turnir pionirskih selekcija k/ž saveza F BiH

U naredna tri dana (28., 29. i 30.08.2013. godine) u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH u Tuzli će se održati turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/ županijskih nogometnih saveza.

Turnir se organizira u cilju afirmacije i razvoja omladinskog nogometa na prostorima Federacije BiH i cjelokupne BiH, a učestvovat će 10 selekcija kantonalnih/županijskih saveza FBiH. Pravo nastupa na turniru imaju igrači rođeni 01.01.1998. godine.

Utakmice će se igrati paralelno na dva terena i to na terenima sa prirodnom i umjetnom travom u Tuzli (Tušanj), Bukinju, Mramoru i Lipnici.

GRUPA „A“:

1. NS Unsko-sanskog kantona
2. NS Tuzlanskog kantona
3. ŽNS Zapadnohercegovački
4. NS Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije
5. NS Posavske županije-Orašje

GRUPA „B“:

1. ŽNS Hercegbosanski
2. NS Srednjobosanskog kantona/Kantona središnja Bosna
3. FS Kantona Sarajevo
4. FS Bosansko-podrinjskog kantona
5. NS Zeničko-dobojskog kantona

Sve ekipe učesnice turnira bit će smještene u hotelu “Rudar” u Tuzli, a turnir počinje u srijedu 28.08.2013. godine utakmicama prvog kola u 14:00 sati na stadionu Tušanj i stadionu u Bukinju.

Utakmice drugog dana turnira počinju u 10:00 sati (prijepodnevni program) na stadionu u Mramoru i stadionu u Lipnici, dok poslijepodnevni program počinje u 17:00 sati.

Trećeg dana turnira planirano je odigravanje petog kola (09:00 i 10:15 sati) na stadionima Tušanj i u Bukinju. Utakmica za treće mjesto (12:30) i finalna utakmica (13:45) odigrat će se na stadionu Tušanj.

Nogometni savez Federacije BiH obezbijedio je prigodne poklone i nagrade za najuspješnije ekipe, te za najbolje pojedince.

Pobjednik prošlog turnira, koji je organiziran 2011. godine na Kupresu je NS Tuzlanskog kantona, kojem je ove godine povjerena tehnička organizacija turnira.

www.magazinplus.eu – NS F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close