Turnir Karate 1 Premier lige: Srebro za Harisa Sujkovića

Ekipa Karate kluba “Champion” proteklog vikenda nastupala je na završnom turniru svjetske Karate1 Premier lige na teritoriji Evrope, a samim tim provjerila i trenutnu formu pred nastup na 22. Državnom prvenstvu za seniore. Kao i prethodnog puta u Coburgu, a Haris Sujković je osvojio srebro u kategoriji preko 84 kg, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Haris Sujković do srebra je došao pobjedama u mečevima protiv Estonca, Italijana, i dvojice Francuza u završnici turnira, izgubivši finalni meč od hrvatskog reprezentativca Ivana Zoričića.

Naime, Haris je u prvom meču pobijedio Paabo Tanela, a zatim čekao pobjednika iz meča Italijana Marino Simonea i Belgijanca Vanwaesberghe Bryana, gdje je pobijedio Simone rezultatom 5:1.

U meču protiv Italijana Sujković je nametnuo svoju borbu, te čekao grešku protivnika. Nakon izuzetno iscrpljujućeg meča, Haris je izašao kao pobjednik rezultatom 1:0.

Kako bi se plasirao u polufinale morao je pojediti Francuza Reis Filipea, a u tom meču Haris je slavio rezultatom 1:0 i plasirao se uspješno u polufinale.

Da stvari budu teže u polufinalu je čekao još jedan Francuz, no ovoga puta reprezentativac Francuske Ilyes Klouz. Ipak, Haris je pokazao kvalitet i izuzetnu formu, te bez problema  pobijedio prije zadnjeg zvuka sirene rezultatom 8:0 i plasirao se u finale.

Ostali takmičari Karate kluba “Champion” zabilježili su odlične nastupe, no ovoga puta sportska sreća i rezultat nisu bili na njihovoj strani.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close