Tunis: Sjajna Jelena Simić savladala drugu nositeljku za plasman u finale!

Jelena Simić, mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine, ostvarila je danas jedan od najvećih uspjeha u karijeri plasmanom u finale ITF Futuresa koji se, za nagradni fond od 10.000 dolara, igra u Tunisu, savladavši 2. nositeljku Lenku Vienerovu iz Slovačke sa 2:0 (6:3, 6:1) nakon dva sata igre

Kao i u jučerašnjem meču protiv Barićeve, prvi set je obilovao obostranim breakovima. Do šestog gema ni jedna igračica nije osvojla gem na svoj servis. Međutim, u sedmom gemu naša teniserka konačno uspijeva dobiti svoj servis gem, potom ponovo ‘slomiti’ protivnicu, a onda i odservirati za konačnih 6:3.

Drugi set Jelena otvara dvostrukim breakom, vodi sa 3:0. Nakon toga Slovakinja ima dvije vezane break lopte, koristi drugu i smanjuje. Međutim, Simićeva ponovo uzvraća, ima 0:40, opet pravi break za velikih 4:1. Stiže Jelena u narednom gemu tri puta do prednosti, ali se Slovakinja spašava. Ipak, četvrtu prednost u gemu naša teniserka ne propušta i dolazi do 5:1, nakon čega pravi još jedan break za konačnih 6:1 i veliku pobjedu.

U finalu je čeka prva nositeljka, 18 godišnja Ruskinja Maria Marfutina, 572 na WTA listi.

U paru s Sofijom Luini Simić je postavljena i za drugog nositelja u dublu, a danas će u finalnom meču igrati opet sa Vinerovom koja igra u paru sa Alinom Wessel iz Njemačke.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close