logo
bios

Troje poslanika u Skupštini ZDK prelaze u Konakovićevu NiP

Objavljeno prije 7 mjeseci . u ned, nov 3rd, 2019
Nova strategija opozicije je “osloboditi” uvelike Sarajevo, Tuzlu, Zenicu i Bihać od SDA, a prepustiti joj da sa HDZ-om upravlja u Travniku i Mostaru

Troje nezavisnih poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) pristupit će stranci Narod i pravda te formirati klub poslanika ove stranke, saznaje TBT iz izvora bliskih gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću.

Radi se o poslanicima Mersiji KasumovićAmeli Granić i Ameru Ahmiću koji su na izborima izabrani sa liste Nezavisnog bloka iz kojeg su kasnije istupili.

Ovo je epilog sastanka (01.11.2019.) Fuada Kasumovića i predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića u Zenici.

Prema tvrdnjama Kasumovićevih saradnika, sami zastupnici već od prije su insistirali na prelasku u Konakovićevu NiP zbog sve veće podrške koju ova stranka dobiva u Sarajevu i Konakovićevoj odlučnosti u borbi protiv korupcije.

Podsjećamo, ovi zastupnici zajedno sa gradonačelinkom Kasumovićem napustili su Nezavisni blok zbog brojnih neslaganja sa liderom ove stranke nakon čega je ambiciozni politički projekt Senada Šepića gotovo nestao sa scene.

Saradnja Konakovića i Kasumovića javnosti je ponajviše zanimljiva jer se radi o dvojici najvisprenijih disidenata SDA koji su za kratko vrijeme, jedan u Sarajevu a drugi u Zenici, uspjeli u misiji nemogućeg – zbaciti SDA nakon dvadesetogodišnje vlasti.

Radi se o političarima vrlo sličnih nastupa i djelovanja koji se ne libe upotrijebiti žestoku retoriku u obračunu sa SDA i njenim liderima, nazvati ih kriminalcima i osovinom zla te ući u klinč i medijske polemike o najosjetljivijim političkim temama. Stoga ih se u kuloarima smatra “fajterima” u politici te navodi kao primjer ratobornosti u uspoređivanju sa mlakoćom i manjkom hrabrosti koje rezultiraju neuspjehom kao što je slučaj sa Šepićem.

Saradnja Konakovića i Kasumovića, po svemu sudeći, nastavit će se i na ostalim nivoima na kojima imaju poslanike.

Podsjećamo, iako u zvaničnom saopćenju nije istaknuto, današnji sastanak Kasumovića i Konakovića rezultirao je i dogovorom o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

(TBT)

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh