Kultura življenjaLifestyleVisoko

Trening za vršnjačke edukatore/ice

Trening za vršnjačke edukatore/ice

Udruženje “Damar omladine” zajedno sa lokalnim partnerima implementira  projekat “Inicijativa mladića – promovisanje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa”. Program je razvijen od strane CARE Balkan zajedno sa lokalnim partnerima.

Cilj projekta je promoviranje zdravih obrazaca ponašanja i nenasilja u odnosima s vršnjacima oba spola. Projekt  za područje Visokog  sprovodi  naše udruženje, inače  nevladina organizacija koja od  2010. radi na promociji rodno ravnopravnih normi, pozitivnih životnih stilova i nenasilnog ponašanja  kod mladih.

U sklopu redovnih aktivnosti projekta, trening za vršnjačke edukatore/ice, bit će održan u prostorijama Udruženja “Damar omladine” , 02.10.2018. – 03.10.2018. godine .

Program je zamišljen da se kroz različite radionice mijenja ponašanje mladih po pitanju nasilja, droga, zdravlja i aktivizma.

Ovaj projekat je podržan od strane Švajcarske Konfederacije koju predstavlja Savezno ministarstvo vanjskih poslova Švajcarske djelujući preko Ambasade Švajcarske u Bosni i Hercegovini.

Prijave za trening izvršiti putem maila: damaromladine@gmail.com

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close