Treći Studentski dani kulture i sporta

Projekat Studentski dani kulture i sporta je tradicionalni projekat Centra za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja Litteratus u partnerstvu sa Studentskim centrom Sarajevo a namijenjen je studentima Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja gdje studenti predstavljaju svoje univerzitete i visoke škole tokom trodnevnog kulturno- sportskog druženja.

Za ovogodišnje druženje, planirano za 7., 8. i 9 . novembar, svoje učešće je najavilo preko 350 studenata iz cijele Bosne i Hercegovine i gosti iz Srbije. U malom nogometu, basketu, odbojci, stonom tenisu i šahu takmičit će se studenti iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Travnika, Bihaća, Bijeljine, Foče, Brčkog, Tuzle, Zenice, Novog Pazara, …

Dolazak i okupljanje studenata u Sarajevo je u petak kada počinju i kulturno- zabavne aktivnosti.

Zvanični početak manifestacije je najavljen za subotu, 8. novembra, u 9 sati okupljanjem učesnika na platou Studentskog naselja Bjelave, Bardakčije 1, dok svečano otvaranje manifestacije počinje u 10 sati, kada će manifestaciju otvoriti predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, dekan Fakulteta tjelesnog odgoja i sporta rof. dr. Nusret Smajlović i u ime Odbora za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Gordana Manić. Prisutnim gostima će se ispred domaćina obratiti gospodin Emir Kadrić, direktor Studentskog centra Sarajevo a ispred Centra za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja Litteratus, predsjednik Upravnog odbora Mensur Šehić.

Molimo Vas da medijski propratite održavanje istoga.

 

Služba za odnose s javnošću

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close