TRD Vareš planira postati sjedište inženjerske napredne tehnologije

Predstavnici italijanske firme “Siderimpes srl Italija-Gorizia“, suvlasnice tvornice rezervnih dijelova DD TRD Vareš, Nicola Fedrigo i Aleksander Todorović, te generalna direktorica DD Tvornice rezervnih dijelova Vareš Sevledina Gondžo razgovarali su sa premijerom Fikretom Plevljakom i šefom Ureda premijera Dženanom Begovićem, u četvrtak, u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona.
TRD Vareš se bavi metalopreradom, a proizvodnja tvornice je zasnovana na visokoj tehnologiji, te izradi kompletnih valjaoničkih linija. Na sastanku su gosti upoznali premijera Plevljaka o aktivnostima i problemima ovog vareškog preduzeća.
Fedrigo je predstavio proizvode Tvronice rezervnih dijela iz Vareša, kako je istakao, unikatne tvornice u branši metaloprerade koja već posluje na svjetskom tržištu. U bliskoj budućnosti, u planu je modernizacija strojnog parka sa posljedičnim rastom kvaliteta, produktivnosti, te rastom broja uposlenika.
Vareška Tvornica rezervnih dijelova ima plan postati sjedište inženjerske napredne tehnologije i mehaničke obrade na Balkanu. Također, u bliskoj budućnosti, planiraju iz Italije premjestiti konstrukcioni biro u Bosnu, te zaposliti dodatnih 20 do 30 mašinskih inženjera.
Predstavnici TRD Vareš smatraju da je u zajedničkom interesu razvijanje ovakve tvornice na području Zeničko-dobojskog kantona.
Premijer Plevljak je istakao važnost ulaganja u našu zemlju, te pružio punu podršku stranim investitorima koji su spremni da se nose sa teškim uvjetima poslovanja u BiH. TRD Vareš je veoma važna za ZDK, i šire, samom činjenicom da zapošljava veliki broj radnika, saopćila je Pres služba ZDK.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close