Travnik i Sarajevo igraju u ponedeljak

Zbog iznenadne smrti Elvedina Varupe

 

Mada u prvom trenutku NSBiH nije dozvolio odgodu utakmice NK Travnik – FK Sarajevo na stadionu Pirota, zbog iznenadne smrti dugogodišnjeg kapitena vezira Elvedina Varupe, na insistiranje oba kluba utakmica je odgođena za ponedjeljak u 17 sati. Sarajevo je odmah dalo pristanak što je potvrdio i sportski direktor Abdulah Ibraković.

– Cijeneći veliki gubitak i kako NK Travnik tako i nogometa u BiH, zbog smrti Elvedina Varupe, mi smo odmah dali pristanak da se ova utakmica odgodi kako bi klub mogao kvalitetno organizirati odlazak na dženazu. Ovom prilikom upućujemo iskrene izraze saučešća porodici Varupa i NK Travnik, rekao je Ibraković.

Kako je potvrdio predsjednik vezira Nihad Selimović u NK Travnik bili si riješeni na odgodu utakmice po cijenu gubitka bodova bez igre.

– Varupa je bio simbol tima sa Pirote i insistirali smo kod NSBiH da se utakmica odgodi, u protivnom mi bismo je odbili igrati. FK Sarajevo je postupilo korektno, a na kraju i NSBiH pa im se zahvaljujemo na razumijevanju. Klub je organizirao prijevoz na dženazu u Vitez, pa svi koji žele ići mogu doći pred Vatrogasni dom u 12,30 sati odakle kreće autobus, istakao je Selimović.

 

 

Autor: S. P. – avaz.ba

Elvedin Varupa, čovjek koji je odigrao oko 700 utakmica za Travnik preminuo je iznenada danas u 40. godini kada mu je prestalo kucati srce.

Varupa je dugogodišnju igračku karijeru okončao u srpnju prošle godine. Deset sezona nosio je kapetansku traku tima sa Pirote. Posljednju utakmicu za Travnik odigrao je u Prijedoru 2014. godine.

Elvedin Varupa je rođen 16. studenog 1975. godine u Vitezu, a ukop će se obaviti u nedjelju u 13:30 sati na mezarju Grbavica pored Viteza, prenosi Klix.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close