Tradicionalne biciklističke trke u Zenici

U organizaciji Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine i Biciklističkog kluba Zenica, danas je u Zenici vožena trka za Brdsko prvenstvo-Premijer liga BiH, te 4. međunarodna, koja je ujedno bila i 37. kriterijska  „Oslobođenja Zenice“.

Stazu dugu 12 kilometara, od Zenice do Smetova, u konkurenciji Seniori- elite najbrže je prevezao Miloš Borisavljević iz srbijanskog Metalca iz Kraljeva, drugi je bio njegov klupski kolega Marko Stanković, a treći Nikica Atlagić iz BSK-a iz Banja Luke.

U konkurerenciji ml. seniora U-23 pobijedio je Mensur Ćosić iz tuzlanskog Zmaja od Bosne, ispred Miloša Nikčevića iz Nikšića i svog klupskog kolege Muje Kurtovića. Pobjednik kriterijske trke u konkurenciji Seniori-elite bio je Nikola Kozomara iz OBK Beograda, ispred pobjednika brdske trke Borisavljevića i Dragiće Jovića iz tuzlanskog Zmaja.

Ove je godine na dvije zeničke trke nastupilo oko 100  biciklista iz 22 kluba iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Belgije, a start obje trke bio je ispred Robne kuće „VF“.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close