Top muške frizure za 2014.

Muške frizure nisu podložne velikim promjenama iz sezone u sezonu, ali se ipak mijenjaju. Za 2014. godinu moderne su frizure srednje dužine koje se mogu oblikovati na nekoliko načina. Modni stručnjaci savjetuju muškarcima da ako žele promjenu ili novu frizuru, tada mogu da skrate kosu sa strane, a sredinu ostave dužom. Ako imate okruglo lice, tada će vam bolje odgovarati više volumena na dužem dijelu kose, što će izdužiti lice, a sa strane kosu skratite što više.

Ako je vaš oblik lica ovalan, dobro je ostaviti nešto dužine i sa strane, te ne pretjerivati s dužinom kose na sredini glave, kako se ne bi dodatno naglašavala izduženost lica.

Ipak, duga ili kratka, ravna ili kovrdžava, u 2014. godini modni stručnjaci mislili su na sve varijante frizure i uskladili ih s top trendovima. Evo nekoliko prijedloga za muške frizure koje su u trendu za predstojeće proljeće:

RAZDJELJAK I ŠIŠKE

Tradicionalni razdjeljak na stranu s naglašenim volumenom na drugoj strani je apsolutni hit. I šiške su u modi, kosa iza je ošišana kratko, dok je puno duža sprijeda počešljana sa strane.

VARIJACIJE SA DUŽINOM

Veliki broj muškaraca i dalje će imati sa strane kratko i oštro podšišanu kosu, dok će na vrhu glave kosa ostati relativno kratka, te će se povećati dužina na prednjem dijelu. Kosa je zadržala težište prema naprijed.

Postoji niz načina na koje možete nositi ovu frizuru. Neki muškarci vole više klasični i uravnotežen izgled, do onih ekstremnijih kad zadnji dio i strane drže čvrsto i vrlo kratko u kruni. Dužina koja je zadržana kroz prednji dio uticaće na cjelokupni vizuelni završni utisak.

OBLIKOVANJE GELOVIMA

Oblikovanje kose raznim gelovima i voskovima i dalje je najpopularnije, ali kada se radi o dužoj kosi kod muškaraca tada se može priuštiti i malo neuredniji stil koji će dati dašak boemskog stila.

POVRATAK MARAME

Neki su se dizajneri odlučili za duge frizure u rokerskom stilu. Zahvaljujući modnoj kreatorki Vivijen Vestvud marama je ponovo u modi. Modno osviješteni muškarci moraju nabaviti svoju jedinstvenu maramu i staviti je na glavu.

DJEČAČKI KRATKO

Kada je u pitanju kratka frizura za muškarce u 2014. godini, stil se vraća, čini se, najviše u dječačkom smjeru – bez previše štimanja frizure, tj. što neobaveznije. Ova frizura je zamišljena da se šiša okolo unazad, skoro do kože kratko – sa lijepo urađenim prelazom.
Uredna brada

Trend brijačnica dizajniranih za muškarce ponovo se vraća u modu, pa je u fokusu muška brada koja je duža nego što smo do sada navikli, ali uredno ošišana i lijepo oblikovana kako bi se istaknule muževne crte lica i prikrili eventualni nedostaci.

 

(Nezavisne)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close