Top deset tajnih organizacija koje navodno vladaju svijetom

Od mističnih kultova do političkih udruženja ili vjerskih organizacija, ove su se družbe često prozivale, no i dalje su poprilično misteriozne te zatvorene od društva

Autor: 24sata.hr

10. Opus Dei

Ovu organizaciju prati glas moćne i tajnovite katoličke organizacije koja ima brojne vjerske i političke veze. I dalje odbijaju javno objaviti imena svojih članova, kojih je navodno oko 85.000 diljem svijeta.

9. Ordo Templi Orientis – Red Orijentalnih Templara

Duhovni je začetnik ovog reda kemičar Carl Kellner koji se zanimao za slobodno zidarstvo i istočnjački misticizam. Njihova se praksa povezuje s okultnim, a poznati su i po učenju o “magiji masturbacije”.

8. Vitezovi templari

Ova je organizacija izrasla u jednu od najmoćnijih u srednjem vijeku, a prividna misija im je bila braniti religijska uvjerenja. I dalje postoje, a navodno imaju tajne rituale i snažne veze s crkvenim uglednicima.

7. Ku Klux Klan

Rasistička organizacija poznata po ekstremnom nasilju u vrhuncu svoje moći brojala je oko četiri milijuna članova, no i danas je vrlo aktualna – ali u tajnosti.

6. Beati Paoli

Sekta nastala iz plemenite ideje obrane siromašnih na Siciliji, no navodni su današnji nasljednici ove sekte moćni mafijaški šefovi.

5. Majestic 12

Američka organizacija koju je navodno osnovao predsjednik Harry Truman kako bi otkrio misterij Roswella i prisutnosti izvanzemaljaca na Zemlji.

4. Masoni – slobodni zidari

Jedno od najutjecajnijih društava na svijetu broji oko šest milijuna članova, a kroz povijest su često bili predmet zanimanja. Imaju posebne obrede, inicijacije i razne prakse koje i danas nisu javne.

3. Društvo Thule

Njemačko okultno društvo koje svoja vjerovanja crpi iz stajališta nacista. Oni su osnivači njemačke Radničke partije, čiji je član postao Adolf Hitler.

2. Illuminati – slobodni mislioci

Osnovani su krajem 18. st. u Njemačkoj, a predstavljali su se kao prosvijetljeni mislioci. Optuženi su za izazivanje Francuske revolucije, a teoretičari zavjera vjeruju kako i dalje postoje te kontroliraju svjetsko gospodarstvo, javno mnijenje…

1. Družba Bilderberg

Okupljaju se na godišnjim sastancima svjetske političke i financijske elite, a budući da su teme njihovih sastanaka nepoznate, javnost vjeruje kako upravo oni kroje sudbinu svijeta. Iako po svojoj definiciji nisu tajno društvo, oni djeluju tajnovito – nikad ne izdaju javna priopćenja, a njihove konferencije su strogo čuvane.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close