-TopSLIDEFotoOstali sportoviSportVisoko

TKD Kolektiv Bosna: Zlatni na (Youth) 2021 Montenegro Podgorica Open

TKD KOLEKTIV BOSNA – ZLATNI NA (YOUTH) 2021 MONTENEGRO PODGORICA OPEN – (Zlatna medalja Fahrudin Adilović, Tarik Ohran i osvojene tri bronzane medalje)


Dana 16.10.2021. godine, u Podgorici, Crna Gora održan je  (Youth) 2021 Montenegro Podgorica Open – (E-1), a gdje je učešće uzelo preko 600 takmičara iz 32 države.


Naš TKD Kolektiv Bosna, nastupio je s A timom od 5 takmičara.
Osvojeni su sljedeći rezultati :


Zlatne medalje :

1 mjesto – zlatna medalja Adilović Fahrudin,
1 mjesto – zlatna medalja Ohran Tarik


Bronzane medalje :


3 mjesto – bronzana medalja Mešinović Davud,
3 mjesto – bronzana medalja Hrvat Amina,
3 mjesto – bronzana medalja Islamović Aldin.


Fahrudin Adilović je u 15 dana (dva E1 turnira) dva puta osvojio zlatnu medalju u svojoj kategoriji na E1 turnirima (turniri koji se rangiraju za WTF ranging) čime je potvrdio svoju dominaciju u ovoj kategoriji -57 u kojoj je neprikosnoveni više od dvije godine. Takođe Davud Mešinović je u 15 dana (dva E1 turnira) dva puta osvojio bronzanu medalju u svojoj kategoriji na E1 turnirima (turniri koji se rangiraju za WTF ranging) čime je potvrdio svoju dobru formu i napad najsjajnija odličja na narednim takmičarima.Tarik Ohran je u 15 dana (dva E1 turnira) osvojio bronzanu i zlatnu medalju u svojoj kategoriji na E1 turnirima (turniri koji se rangiraju za WTF ranging) čime je potvrdio svoju dobru formu sa tendencijom napretka i ostanka među najboljim borcima u ovoj kategoriji.

Iskrene čestitke našim takmičarima na osvojenom rezultatu, kao i roditeljima koji su dali veliku podršku.

Posebne čestitke trenerskoj ekipi Kajević Edin Kaja, Ahmetpahić Kerim i Kajević Almin koji iz takmičenja u takmičenje potvrđuju svoju trenersku klasu i izvode nove šampione u taekwondou te tako najbolje promoviraju taekwondo sport i našu državu BiH.

Naredne aktivnosti TKD Kolektiv Bosna su nastupi sa mladom B timom na : Livno Open 2021, Fojnica Open 2021, Olimpic open Sarajevo 2021,

A tim Bosna će nastupiti na E/G turniru u Sarajevu ( Youth – Bosnia and Herzegovina 2021 – (E1)     a a naša dva juniorska reprezentativca Adin Šahić i Davud Mešinović nastupit će na evropskom juniorskom prvenstvu u Sarajevu (2021 European Juniors Championships (E-4) Sarajevo, BIH.

Idemo u nove pobjede i ostanak na tronu najboljih!

VAŠ TAEKWONDO KOLEKTIV BOSNA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close