Titulu Miss FBiH ponijela je Husneta Tupković

Titulu Miss FBiH ponijela je studentica Prirodno-matematičkog fakulteta u Tuzli, Husneta Tupković, koja je prema ocjeni žirija, ali i glasova publike, bila najljepša među 13 djevojaka koje su izborile plasman u finale i takmičenje za najljepšu djevojku Bosne i Hercegovine

Večeras je u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, uz direktan TV prijenos na Federalnoj televiziji, održan izbor Miss Federacije BiH za 2013. godinu. Titulu najljepše ponijela je studentica Prirodno-matematičkog fakulteta u Tuzli, Husneta Tupković.

Husneta je prema ocjeni žirija, ali i glasova publike, bila najljepša među 13 djevojaka koje su izborile plasman u finale i takmičenje za najljepšu djevojku Bosne i Hercegovine.

Tema ovogodišnjeg izbora Miss BiH za Miss Svijeta je zaštita okoliša pod sloganom “Više cvijeća, a manje smeća” kojom su najljepše djevojke BiH željele skrenuti pažnju na ovaj važan segment u društvu – zaštitu okoliša.

Cilj akcije “Više cvijeća, a manje smeća” je potaknuti građane na odgovorniji odnos prema smeću i otpadu što ga stvaraju te su bh. ljepotice na ovu temu održale niz akcija u predškolskim ustanovama u svojim gradovima.

Generalni sponzor ovogodišneg izbora Miss Federacije BiH je Tuzlanska pivara, te su se bh. ljepotica ovih dana ugodno družile u ambijentu Tuzlanske pivnice.

Kako je tamo bilo, zavirite kroz našu FOTOGALERIJU!

(DEPO PORTAL/aa)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close