Tim Let's do it Vareš protivi se prihvatanju deponovanja brezanskog smeća u Varešu

LET'S DO IT VAREŠ ISTRAJAN U OČUVANJU ČISTOĆE SVOG GRADA

Iako su veliki dio lijepih ljetnjih dana proveli u čišćenju obronaka planine Zvijezde i šireg područja grada u kojem su rođeni, rad članova neformalne grupe građana Let's do it Vareš nije prepoznat od strane svih građana Vareša kao koristan.
Kao i mnogo građana Vareša, i članovi Let's do it Vareš su veoma razočarani nedavnom odlukom Općinskog vijeća Vareš kojom je odobren dovoz i deponovanje smeća sa područja općine Breza na gradsku deponiju Kota u Varešu.
Ispit odgovornosti prema sredini u kojoj živimo tokom ljeta 2012.godine su položili i više nego uspješno, očistivši oko 120 tona smeća sa niz divljih deponija na području općine Vareš. Ovu akciju je realizovalo oko 700 volontera – građana Vareša.
Saznavši da je za sjednicu Općinskog vijeća Vareš planirana i rasprava o pomenutoj odluci, Let's do it Vareš se pismeno obratio načelniku Općine i svim vijećnicima OV Vareš pismom u kojem su jasno navedeni razlozi štetni po građane općine Vareš ukoliko se ovakva odluka usvoji.
Nažalost, nije bilo dovoljno razumijevanja i odluka je usvojena sa 10 glasova ZA, 7 protiv i 2 suzdržana.
Članovi tima Let's do it Vareš izražavaju razočarenje i žaljenje zbog ovakve odluke i pozivaju građane Vareša da im se kao i prethodno ljeto pridruže u očuvanju svog grada.
Očekuju i podršku, ali i ideje za daljnje djelovanje čiji bi cilj bio očuvanje sjaja Vareša i vareške okoline.

Tim Let's do it Vareš

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close