Tihić protiv smjena Radončića i Šarovića

Nakon sjednice Doma naroda Parlamenta BiH, Sulejman Tihić, predsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg ovog doma, na upit novinara da prokomentira najavljene rekonstrukcije u Vijeću ministara, odnosno smjene ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića (SBB) i ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića (SDS), kazao je da je protiv smjena.

– Smatramo da Vijeće ministara treba rješavati pitanja koja su značajna za evropski put BiH, kao što su presuda “Sejdić – Finci” i pitanje vojne imovine. Bit ćemo protiv smjena, jer to nije dobro za BiH. To su politikantski zahtjevi i u ovom trenutku, kada se najviše treba raditi u Vijeću ministara, razlozi za smjene nisu opravdani – poručio je Tihić.

Govoreći o koaliciji HDZ – SBB – SDA, Tihić je istakao da su HDZ i SDA bili strateški partneri duže vrijeme, izuzev u periodu kratkog prekida saradnje.

– U ponedjeljak ćemo imati sastanak na kojem ćemo ozbiljno razgovarati o bitnim pitanjima za BiH. Što se tiče koalicije, sačekajmo odluku Ustavnog suda i vrijeme će sve pokazati – dodao je Tihić.

(Avaz)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close