Općine BiHPolitika

Tešnjaci na izbornoj listi PDA BiH

TEŠNJACI NA IZBORNOJ LISTI PDA BiH

Stranačke liste su predate u Centralnu izbornu komisiju BiH 09. jula, i već je poznato da je  jedan od dva tešnjaka koji su nosioci stranačke liste za Federalni parlament tj. na broju 1. Hamza Hotić iz novoosnovane PDA BiH, te je na istoj listi pod brojem 9. Mehmed Mehičić, a na listi za Skupštinu ZDK su Nedžad Artuković (3.), Jasna Kepić (5.) i Ernes Ćostović (24.).
Podsjećamo da je PDA BiH  jedina stranka koja je bez izbora na vlasti u Tuzlanskom kantonu, da  imaju svoju Vladu i komotnu skupštinsku većinu. Za Tešanj je važno podsjetiti da u ovom zadnjem mandatu 2014-2018. niti jedan zastupnik Parlamenta FBiH nije bio iz Tešnja, dok su u sazivu 2010-2014. to bili Muhidin Alić iz Stranke za BiH i  Senad Subašić iz SDP-a. Inače, izbornu jedinicu 5 za Federalni parlament čine sljedeće općine: Doboj Jug, Maglaj, Tešanj, Usora, Zavidovići, Zenica i Žepče, a iz ove izborne jedinice se bira osam zastupnika u Federalni parlament sa direktnim mandatom.  Hamza Hotić je na čelu košarkaškog kluba Gradina Tešanj i dosta uspješno vodi ovaj košarkaški klub, koji je nasljednik predratne KK Pobjeda Tešanj.
Međutim, malo je je poznato da je Hotić bio ili je član nekoliko nevladinih i dobrovoljnih organizacija, član džematskog odbora, građevinskih odbora za gradnju lokalne infrastrukture.
Osim društvenog rada Hamza Hotić je aktivan i po pitanju problema koje stanovništvo ima vezano za puteve, vodu, rasvjetu i sve ono što bi građani trebali da imaju u današnje vrijeme, te je u nekoliko navrata mladim ljudima uradio uspješne start-up projekte za obrte i firme, s kojim su aplicirali na javnim pozivima kod lokalne i šire zajednice. Uvijek mirno, tiho i nenametljivo, ali ustrajno uspijeva sa svojim timovima projekte dovesti do zacrtanih ciljeva. Kao takav poznat je u javnosti kao čestita i poštena osoba, poželjna u svakom timu, bilo kao vođa ili član.
Zosradio.ba
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close