-TopSLIDENogometSport

“Zmajice” izgubile prvu utakmicu u Ligi nacija: Slovenija bolja nakon preokreta

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Kopru od Slovenije sa 1:2 u susretu 5. kola grupe B4 UEFA Lige nacija.

Prvu priliku imao je domaći sastav u 5. minuti preko Zale Kuštrin koja je pogodila stativu. Nakon toga terensku inicijativu je preuzeo bh. tim i u 19. minuti dolazi do prednosti.

Maja Jelčić je iskoristila grešku odbrane Slovenije, stvorila sebi prostor za šut i sa desetak metara poslala loptu u mrežu. Do kraja prvog poluvremena imale su Slovenke dva pokušaja da ugroze gol Jelene Gvozderac, ali se rezultat nije mijenjao.

U nastavku domaćin preuzima inicijativu, a Gvozderac u nekoliko navrata dobro interveniše i spašava mrežu. Ipak, Slovenke uspijevaju preokrenuti rezultat golovima Kuštrin u 74. i 77. minuti.

“Zmajice” su tako pretrpjele prvi poraz u takmičenju UEFA Liga nacija. Prvi nastup za nacionalni tim ubilježila je Ema Veletanlić koja je u finišu utakmice ušla u igru umjesto Aide Hadžić.

U drugom susretu grupe večeras će se sastati Bjelorusija i Češka. Na tabeli Bosna i Hercegovina ima 8 bodova, Češka 7, Slovenija 6, a Bjelorusija 2.

“Zmajice” će se u posljednjem kolu sastati sa Bjelorusijom 5. decembra u 19:00 sati na Bilinom polju u Zenici.

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close