“Tego Koncept” – Prezentacija u Visokom

U Općini Visoko je održan edukacijski sastanak na temu provedbe “Tego Koncepta” koji se u suradnji sa Federalnim ministarstvom okoliša i turizma i Udruženja za unapređenje i kulturu življenja “Bonoventura” održava na području četrnaest općina.

Jasminka Susmel, predsjednica Udruge “Bonoventura” i njena suradnica na sastanku su prezentirale projekt predstavnicima nevladinih organizacija i udruženja, kao i predstavnicima Općine Visoko, a cilj prezentacije je bio upoznavanje sa projektom, te informisanje o  mogućnostima iskorištavanja otpadne ambalaže: papira (kartona), plastičnih vrećica kojima se može dati  funkcionalnost  i vrijednost u području turizma, zaštite okoline, spolne jednakopravnosti i smanjenjem siromaštva.

“Tego Koncept” je projekt kojim se nastoji osnažiti turističku promociju lokaliteta, umanjiti nezaposlenost i s vremenom se posve riješiti siromaštva. Projekt je osmišljen tako da se stanovnici na lokalnim razinama mogu raditi i od svog rada i truda pristojno živjeti, te je koncipiran i osmišljen na način da se može implementirati u cijelosti u svakom kutku BiH.

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close