Tanović: Međunarodna zajednica nije uradila ništa za BiH

Naslove u štampi i osvrt na situaciju u državi, kao i novi pristup EU prema BiH ovog jutra komentarisala je profesorica Lamija Tanović.

ba.n1info.com

Profesorica Tanović se osvrnula na nesreću u rudniku Raspotočje istaknuvši da za takve stvari neko mora odgovarati, jer je organizacija rada rudnika u BiH jako loša.

Cijeli proces pripajanja rudnika Elektroprivredi je išao jako sporo, što je uticalo na lošu organizaciju u rudnicima i neprovođenje propisa“, kazala je Tanović.

Međunarodna zajednica od 2006. nije ništa uradila za BiH, iako su im dati snažni mandati s kojima mogu promjeniti mnoge stvari. Mi imamo ekstravagantnu organizaciju sistema u državi, za koju mi građani nismo krivi“, istakla je profesorica.

Upitana šta misli o novom pristupu EU prema BiH, Tanović je kazala da smo kao država zaslužili specijalni tretman još prije rata.

Evropa je dijelom kriva za stvari koje su se dešavale u BiH u ratu, i ovo sada nije nikakvo iskupljenje, ovo oni rade radi samih sebe. Čak i u procesu pristupanja Evropskoj Uniji nam je učinjena velika nepravda“, dodala je.

Lamija Tanović je istakla da je Bruxelles sada napravio ipak jedan dobar model, a da nova vlast neće ništa promjeniti jer se radi o istim ljudima koji su godinama na vlasti.

TAGOVI: NOVI DAN

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close