Ostali sportoviSport

Tanović i Đekanović ambasadorice projekta “Mladi ambasador” EYOF-a

Olimpijski komitet BiH

Tanović i Đekanović ambasadorice projekta “Mladi ambasador” EYOF-a

Izvršni komitet Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OKBiH) izabrao je Lejlu Tanović (biciklizam) i Tatjanu Đekanović (streljaštvo) kao “Mlade ambasadore” novog edukativnog projekta koji je Evropski olimpijski komitet kreirao i pokrenuo ususret EYOF takmičenjima u narednim godinama.

Cilj ovog projekta je pripremanje timova za nastup na takmičenjima, te širenje olimpijskih vrijednosti kao i implementacija preporuka “Olimpijske agende 2020”.

EYOF edukativni program će biti implementiran u dva koraka. Prvi korak podrazumijeva online edukaciju Mladih ambasadora koji će podučavati učesnike EYOF-a prije njihovog odlaska na takmičenje. Ovaj dvostruki proces je dizajniran kao alat za rješavanje jezičkih barijera te da osigura sportistima učesnicima bliskog partnera za konverzaciju sa kojim mogu razgovarati i kojeg mogu razumjeti, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Pojašnjavaju da je Mladi ambasador zadužen da motiviše i inspiriše sportiste da daju svoj maksimum na EYOF-u.

– Lejla i Tatjana će također pomoći promociju EYOF-a i njegovih vrijednosti, pomoći sportistima da dožive duh i atmosferu EYOF-a, te da steknu i podijele nova iskustva. Uvjerenja smo da će ove mlade i talentovane sportašice, svojim entuzijazmom i zalaganjem dati izvanredan doprinos Projektu, te nam pomoći da zajedno sa našim mladim sportistima na najbolji način predstavljamo Bosnu i Hercegovinu u svijetu – navodi se u saopćenju.

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close