Kultura življenjaLifestyle

Takmičenja, druženje i fair play obilježili su utorak u Visokom

Šeste BH Telecom Sportske igre mladih održane su do sada u Tomislavgradu, Livnu, Konjicu, Goraždu, a SIM ekipa se danas družila sa djevojčicama i dječacima u Visokom.

 

Mališani su imali priliku takmičiti se u malom nogometu, rukometu te košarci u dvije kategorije, 2001. godište i mlađi te 2005. godište i mlađi.

 

I u ovom gradu je bio naglasak na fer igri i poštivanju protivnika, te projektu „Fer igra za fer djetinjstvo“, koji Igre provode u 30 bh. gradova u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a.

 

Takmičenja u Visokom su počela POLI CUP-om, takmičenjem u nogometu za dječake i djevojčice, u kategoriji 2005. godište i mlađi, a otvorenju je prisustvovala i šefica kabineta u uredu načelnice Općine Visoko, Dinka Omanović. “Visoko je i ove godine domaćin Igara što nam je izuzetna čast s obzirom da ovu manifestaciju podržavamo od samog početka. Drago mi je da postoji ovakav projekat koji okuplja veliki broj mališana. Danas su oni tu ne samo da se takmiče nego i da stvaraju prijateljstva. Nadamo se da će i u Visoko doći medalja sa finala u Sarajevu” istakla je Dinka Omanović.

 

Buza Almin, kapiten” ŠF. VI SPORT Visoko” je sa svojom ekipom, treći put zaredom osvojio POLI CUP u nogometu te se plasirao na finalno takmičenje u Sarajevu. “Super nam je danas ovdje i radujemo se opet druženju u Sarajevu sa novi prijateljima” rekao je Almin.

 

Ekipa „RK Bosna Visoko“, bila je najbolja u rukometu. “Pobijedili smo danas na Gorenje Cup-u u rukometu i radujemo se finalu u Sarajevu. Danas smo se super zabavili, družili i na kraju pobijedili u kategoriji 2001. godište i mlađi” rekao je Hamza Karavdić, kapiten ekipe “RK  Bosna Visoko”.

 

Najbolji u ženskoj konkurenciji u rukometu bile su članice ekipe ŽRK Bosna Visoko u kategoriji 2001. godište i mlađi dok su u uličnoj košarci, na Bosnalijek CUP-u, najbolji bili iz ekipe „Okrugle kockice“.

 

Coca Cola CUP, takmičenje za dječake u kategoriji 2001. godište i mlađi, osvojila je ekipa „ŠF VI Sport Visoko“, te se plasirali na finalno takmičenje u Sarajevu.

 

Pokrovitelj Sportskih igara mladih u Visokom je Općina Visoko a specijalni partner Olimpijski komitet BiH.

 

Naredni gradovi domaćini BH Telecom Sportskih igara mladih su Čapljina, Široki Brijeg i Mostar, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem telefona 033 711 930 ili na našoj web stranici www.igremladih.ba.

visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close