-TopSLIDEVisoko

Taekwondo Kolektiv Bosna sa svojih 9 takmičara na Balkanskom prvenstvu u Abaniji

TKD KOLEKTIV BOSNA I DALJE NA TRONU USPJEŠNIH!!

AMINA HRVAT VICEPVAKINJA BALKANA!!

Dana 03. i 04.12.2022. godine,  Taekwondo Kolektiv Bosna sa svojih 9 takmičara u okviru taekwondo selekcije BiH učestvovao je na Balkanskom prvenstvu u Abaniji, koje se održalo u gradu Drač (Durres, Albania, 03.- 04.12.2022. godine). Učešće je uzelo 446 takmičara iz 9 država Balkana.

Naša Taekwondo selekcija BiH nastupila je sa 120 takmičara iz BiH, a u okviru iste nastupilo je 9 takmičara iz našeg TKD Kolektiva Bosna.

Osvojeno je prvo mjesto na ekipnoj tabeli, ekipni balkasnki prvaci. Drugoplasirana bila je reprezentacija Turske, dok je domaćin Albanija bila treća.

Naši članovi selekcije ovojili su 4 medalje i to :

–        Amina Hrvat, drugo mjesto (viceprvakinja balkana),

–        Fahrudin Adilović, treće mjesto (bronzana medalja),

–        Kajević Sajra, treće mjesto (bronzana medalja),

–        Islamović Aldin, treće mjesto (bronzana medalja),

Zahvaljujemo se prijateljima i sponzorima koji su pomogli odlazak i koji nas kontinuirano pomažu tokom cijele sezone, a posebna zahvala ide roditeljima bez čije podrške takmčiri ne bi postigli dosadašnje uspješne rezultate.

U pratnji naših članova a kroz borbe takmičare vodio je glavni i odgovorni trener Edin Kajević Kaja, majstro taekwondoa 5 dan.

U narednom periodu slijedi odlazak na međunarodno takmičenje u Zagrebu, zatim polaganje za školske pojaseve te pripreme za polaganje dan/poom.

Idemo, više, bolje i jače!

VAŠ TAEKOWONDO KOLEKTIV BOSNA!!

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close