Taekwondo kluba “Bosna”: Saopćenje i Žalba povodom izbora najuspješnijih sportista za 2012.

Ovim putem izražavamo žalbu i nezadovoljstvo, te želimo upoznati sve sportske klubove, javnost i nadležne institucije o izboru najuspješnijih sportista i sportskih radnika općine Visoko, koje je utvrdio izabrani žiri u organizaciji Sportskog saveza općine Visoko 22.01.2013. godine.

Imenovani žiri koji je odlučivao o ovom izboru nije se pridržavao PRAVILNIKA o izboru i proglašenju najuspješnijih sportista i sportskih radnika općine Visoko kojom prilikom je došlo do grubog kršenja elementarnih pravila ovog pravilnika iz Člana 7., Člana 10. i Člana 11. (UVJETI ZA IZBOR SPORTISTE I SPORTSKE EKIPE), Člana 12. (KRITERIJ ZA OCJENU REZULTATA) čime je nanijeta štete ne samo našem klubu nego i drugim klubovima i zaslužnim sportistima našeg Grada.

Glavnim krivcem ove katastrofalne greške smatramo novoizabranog Predsjednika Sportskog saveza gospodina Građan Redžepa, koji nije ni prisustvovao ovom izboru, jer je prethodno izlobirao određene članove žirija za svoj  interes i interes svoga kluba a na štetu drugih, suprotno Statutu i Pravilniku Sportskog saveza općine Visoko.

Zbog ovakvog ponašanja Predsjednika Sportskog saveza i  žirija tražimo neopozivu ostavku gospodina Građana, imenovanje novog žirija i poništenje izbornih rezultata koje je utvrdio ovaj žiri.

Obrazloženje

U Članu 7. PRAVILNIKA o izboru i proglašenju najuspješnijih sportista i sportskih radnika općine Visoko stoji:

Udruženje/klub može dobiti najviše dvije nagrade za kandidate svojih sportista. Spomenutim izborom karate klub gospodina Građan Redžepa  i njegovi članovi izabrani su za četiri nagrade:

-za najuspješnijeg trenera
-za najuspješnijeg seniora
-za najuspješnijeg junior
-za najuspješnijeg sportistu po granama sporta

U pozivu za aplikacije klubovima za ovaj izbor nije navedeno da će se birati najuspješniji sportista po granama sporta (bar mi to nismo dobili), a na samom izboru je birana i ta kategorija za nagradu.

Po Članu 12. nije ispoštovan kriterij za ocjenu rezultata te je jednako bodovan amaterski, profesionalni, tradicionalni i olimpijski sport, kao i rezultati.

U najboljoj namjeri, da razgovaramo o ovom problemu članovi Upravnog odbora Taekwondo kluba “Bosna” Visoko posjetili su Sportski savez  općine Visoko, odmah nakon izbora gdje im je rečeno da o svemu mogu razgovarati, ali o izboru NE, što smatramo dodatnim lapsusom, samovoljom i nesportskim ponašanjem Predsjednika Sportskog saveza.

Tom prilikom rečeno nam je da se PRAVILNIK o izboru i proglašenju najuspješnijih sportista i sportskih radnika općine treba hitno mijenjati. Smatramo da sve dok nebude postojao novi Pravilnik treba se striktno pridržavati postojećeg pravilnika, te da eventualne izmjene Pravilnika ne može po svom nahođenju raditi sam Predsjednik Sportskog saveza.

U nadi da ćete najozbiljnije shvatiti naš dopis i u što kraćem roku prekinuti samovolju i lični interes Predsjednika Sportskog saveza te pokrenuti njegovu smjenu i poništenje spornih izbornih rezultata stojimo Vam na raspolaganju i unaprijed se zahvaljujemo.

Sportski pozdrav.

TAEKWONDO KLUB “B O S N A” VISOKO
-Najtrofejniji klub Taekwondo saveza BiH za 2010,2011 I 2012.godinu
-Najuspiješniji sportski kolektiv općine Visoko za 2010 i 2011.godinu

Upravni odbor Taekwondo  kluba “Bosna” Visoko
Vernes Islamović, Fikret Ramović, Almedin Delahmetović i Ibrahim Bećar
Predsjednik kluba-Selektor TKD reprezentacije BiH: Edin Kajević 3 DAN

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close