Ostali sportoviSport

Taekwondo: BiH sa 88 takmičara na Balkanijadi u Bugarskoj

Na predstojećem Balkankom prvenstvu, koje će se 13. i 14. septembra održati u  bugarskom Samokovu, boje Bosne i Hercegovine će braniti 88 takmičara i takmičarki.

Predsjednik Taekwondo saveza Federacije Bosne i Hercegovine Samir Šarić na pres-konferenciji je je kazao da bh. ekipa u Bugarsku putuje sutra u pratnji 10 trenera, po čemu će bh.  tim biti među najbrojinim na prvenstvu.  

– Cilj nam je da pokažemo koliko smo organizovani i koliko možemo da napravimao. Za vrijeme Balkanijede pokušaćemo da u narednoj godini dobijemo organizaciju Balkanskog prvenstva u BiH – kazao je Šarić.  

On je podsjetio da Taekwondo savez BiH za 2020. godini dobio organizaciju Evropskog seniorskog  i juniorskog prvenstva u olimpijskom taekwondou. Također, je napomenuo da će BiH od 11. do 13. oktobra ove godine u Zenci biti domaćin mađunarodnog turnira najveće G1 kategorije, koji će ujedno biti i kvalifikacioni za predstojeće olimpijske igre u Tokiju 2020.  

 – Kada je u pitanju EP u narednoj godini  mislimo da je Sarajevo jedini grad koji može ispuniti zahtjevne uslove, a radi se o zaista velikoj organizaciji. Pored ova dva Evropska prvenstva (seniorsko i juniorsko) BiH će u idućoj godini organizovati još jedan G1 turnir i finale novog sistema takmičanja “GEM 24” koje je uvela Evropska taekwondo unija. Tako ćemo u nekih 7-8 dana imati  četiri takmičenja najvećeg ranga na koja će u Sarajevo sigurno doći između tri i četiri hiljade ljudi – kazao je Šarić.(FENA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close