Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a

Saopštenje za javnost

Povodom 1. Decembra Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a aktivisti i aktivistkinje udruženja građana Omladinska romska incijativa „Budi mi prijatelj“ i udruženja „Damar omladine“  su obilježili ovaj dan zajedničkom akcijom.

Naime, održana je akcija djeljenja informativni materijala o prevenciji spolno prenosivih infekcija kao i crvenih vrpci koje su simbol borbe protiv HIV/AIDS-a. Inače ova akcija je jedna u nizu aktivnosti obilježavanja 16 dana aktivizma koji su podržani od strane World Vision-a. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo i kolektivu „Gimnazija“ Visoko na ustupljenom prostoru da održavanje ove aktivnosti.

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a se obilježava svake godine 1. decembra. Ovaj dan obilježava početak godišnje kampanje koja ima za cilj da se dobije podrška javnosti i razviju programi za prevenciju širenja HIV infekcije, kao i da se obezbjedi edukacija i promoviše podizanje svijesti o problemima u vezi sa HIV/AIDS-om. Ovaj dan je prvi put obilježavan 1988. godine, nakon održavanja svjetskog samita ministara zdravlja, sa kojeg je upućen poziv za duhom socijalne tolerancije i unaprijeđenja razmjene informacija o HIV/AIDS-u. Svjetski dan borbe protiv AIDS-a je posvećen jačanju globalnih napora suočavanja sa izazovima AIDS pandemije.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close