Kultura življenjaLifestyleVisoko

Svečanost povodom najuspješnije arheološko-turističke sezone u Visokom

Uz prisustvo članova Upravnog odbora Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, uposlenika, vodiča, saradnika Fondacije i brojnih gostiju u subotu, 1. decembra je u konferencijskoj dvorani u parku „Ravne 2“, održana prigodna svečanost povodom kraja, prema riječima dr. Semira Osmanagića, najuspješnije arheološko-turističke sezone u Visokom

 

Ovim povodom je održana svečana sjednica Upravnog odbora Fondacije, koju je otvorio predsjednik Ahmed Bosnić, koji se i obratio prisutnima. Nakon njegovog obraćanja uslijedio je i rezime sezone, koju je ukratko opisao dr. Osmanagić, da bi se nakon tog uvodnog dijela, pristupilo i onom najsvečanijem, dodjeli priznanja, zahvalnica i nagrada najuspješnijim pojedincima u kolektivu Fondacije, ali i ljudima koji su sve ove godine sarađivali i bili podrška projektu.

Nakon svečanog dijela i uručenja nagrada, upriličena je i zakuska za sve goste, kao i obilazak tunela, ali i brojnih sadržaja kojima je obogaćen kompleks Ravne tokom ove godine, a koje neki od gostiju sve do danas nisu imali priliku obići.

Na kraju, svi zajedno su se složili da je 2018. godina zaista bila jedna od najuspješnijih od postojanja Fondacije, ali da će se istim, pa čak i još bržim tempom i još većim koracima nastaviti sa razvijanjem, istraživanjem, dovođenjem gostiju, a samim tim i pozitivnom promocijom Bosne i Hercegovine, koja se sve ove godine dešava iz Visokog.

Fondacija je tokom 2018.godine izgradila izuzetno dobar odnos sa lokalnom, kantonalnom i federalnom vlašću. Tokom godina sarađivalo se i sa brojnim privrednim subjektima, ali i pojednicima, pa je tako Svečana sjednica održana u parku „Ravne 2“ ove subote 1. decembra 2018., bila prilika da se dodijele zahvalnice i ljudima koji podržavaju ovaj veliki projekat u Visokom.

Zastupnici u kantonu i Federalnom parlamentu, Kemal Mušinbegović, Mirza Ganić i Jasmina Zubić te pomoćnik ministra za privredu ZDK Osman Buza, dobili su priznanja za svoj doprinos. Priznanja su otišla i u ruke Jasne Zubić i premijeru ZDK Miralemu Galijaševiću.

Priznanja su dodijeljena i saradnicima, dobavljačima, vlasnicima hotela i ugostiteljskih objekata, kao i vlasnicima turističkih agencija s kojima sarađuje Fondacija, a nagrađeni su: Zijad Mušinbegović, Nedžad Džafić i Haris Jašarević (CPU), Edin Šabanović, Mirsad Vračo (Vračo d.o.o), Haris Hatić (Hara d.o.o), Muhamed Redža (Restoran No1), Senad Begovac (Piramida Mjeseca), Nedžad Ikanović (Zavidovići), Amel Ahmetović, Nedžad Šečerović, Ismet Babić, Šerif Aljić i Erna Okanović kao saradnici i dobavljači Fondacije.

Priznanja su dobili i Bilal Bašović (Hotel Park Vogošča), Slavica Lučić (Hotel Saraj), Dario Pekić (Hotel Piramida Sunca), Mili Bijavica (Fortuna Tours Mostar), Muris Musabašić (Pineto), Jasmin Šoljanin (Mega Team), Emir Hukić (Hukić Tours), Samir Ivazović (Amsa Travel), Mustafa Uzunalić (IGM), Stefan Gruschwitz (Geoviva) i Ilčo Nikolovski (Huesa).

Kao što je to učinjeno i prošle godine, i ove godine Fondacije je proglasila i najbolje uposlenike godine, te na taj način pohvalila i nagradila zalaganje i trud pokazan tokom sezone koja je na izmaku. Ove godine bilo je nekoliko kategorija, a komisija koju su činili Sabina Osmanagić, Dženana Pašić, Evelina Ćehajić, Nermin Bajić i Sandin Adilović, imala je izuzetno težak zadatak da između šezdeset uposlenika istakne one koji su pokazali više od ostalih.

Uposlenik godine, kao i prošle je vrijedni i iskusni predradnik Fondacije Mustafa Bajić, dok je nagrada Najredovniji uposlenik otišla u ruke još jednog dugogodišnjeg radnika, Salka Novokmeta. Proglašen je i Rookie Fondacije, a to priznanje je osvojio vodič Esmer Alimanović, Loyalitie Fondacije za ovu godinu je Edo Građan, a Lice Fondacije menadžerica Azra Ohran Zubić.

Dodijeljene su i nagrade u još nekoliko kategorija, pa je tako za Oslonac Fondacije proglašen dugogodišnji uposlenik Namik Mejdija, nagrada za zalaganje ide u ruke Vere Blagojević, dok su Udarnici Fondacije za ovu godinu Nermin Bajić i Sadžid Džanko. Posebna priznanja uručena su dugogodišnjim vodičima Emiru Zubiću i Harisu Delibašiću, a za predani volonterski rad nagrađen je Visočanin Tarik Karamehić.

Ove nagrade su priznanje za minuli rad, ali i motiv više, kako onima koji su proglašeni za najbolje i određenim kategorijama, tako i drugim uposlenicima, da nastave sa marljivim radom i ličnim doprinosom, sve s ciljem daljeg napretka i razvoja Fondacije, ali i samog projekta istraživanja u Visokom.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close