-TopSLIDEVisoko

Svečano otvorena područna škola “Alija Nametak” u Goduši

Svečanim otvorenjem nove područne škole “Alija Nametak” u Goduši, danas (utorak, 27. februar) je započelo obilježavanje jednog od najvažnijih datuma u historiji naše domovine, 1. marta – Dana nezavisnosti BiH.

Realiziran je još jedan u nizu kapitalnih projekata na području našeg grada vrijedan više od 800 hiljada KM. Podsjećamo, kamen temeljac položen je 14. decembra 2021. godine.

Prisutnima su se obratili: Amina Buza – direktorica OŠ “Alija Nametak”, Mirza Ganić – gradonačelnik Visokog i Mirza Mušija – ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Čestitavši Dan nezavisnosti, poručili su da besprijekorna saradnja lokalne i kantonalne vlasti nema alternativu i da je najbolja formula za ostvarenje krucijalnih projekata koji donose napredak i bolju svakodnevnicu.

Gradonačelnik Ganić je, između ostalog, naglasio zadovoljstvo i ponos činjenicom da je za veoma kratko vrijeme, na radost svih mještana Goduše, a posebno djece, ovaj projekat pretvoren iz riječi u djelo.

Veliku zahvalnost je iskazao i kantonalnoj ministrici finansija Dženani Čišiji za enorman doprinos tokom realizacije projekta, a posebna zahvalnost izražena je i bivšem resornom ministru Spahiji Kozliću, koji je bio jedan od inicijatora ove pozitivne priče.

Pohvalio je i angažman tadašnjeg šefa kabineta premijera ZDK, a današnjeg ministra MUP-a, Emira Vrače, koji je od samog početka pružao svesrdnu podršku.

Prisutni su uživali i u prelijepom kulturno-umjetničkom programu koji su pripremili učenici i nastavnici upotpunivši ambijent.

Uručene su i prigodne zahvalnice, a potom je uslijedilo i svečano presijecanje vrpce uz najljepše želje za naredni period koji će biti ispunjen dječijim osmjesima i radošću.

Opširan videoprilog donosimo večeras (utorak, 27. februar) u emisiji Visoko info.

Slaven Mirković

visoko-rtv.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close