Svečana akademija SDA Zenica

Općinska organizacija Stranke demokratske akcije Zenica obilježila je 23. godišnjicu postojanja I rada svečanom akademijom koja je održana večeras u prepunoj velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta. O pređenom putu SDA govorio je predsjednik Općinskog odbora,Ibrahim Šišić,istakavši da jaka SDA znači I jaku državu BiH. U velikoj mjeri SDA je organizovala otpor agresiji na BiH kao I profilisanje Bošnjačke nacije I identiteta,ukazao je Šišić.

 

Na lokalnom nivou postignuti su značajni rezultati,uključujući I posljednje lokalne izbore,čime je SDA zadržala većinu u Općinskom vijeću što omogućava nesmetanu realizaciju brojnih projekata,rekao je Šišić.Uspjehom je označio i kupovinu zgrade u kojoj je sjedište kantonalne I općinske organizacije,čime je SDA postala vlasnik objekta. U ime užeg rukovodstva SDA BiH,čestiku SDAZenice za 23 godine uspješnog rada uputio je Safet Softić,član Predsjedništva Stranke.

 

-Zahvaljujući ljudima iz SDA,među kojima je načelnik Husejin Smajlović, Zenica je postigla velike rezultate u razvoju I mijenjanju imidža,dodao je Softić.On je istakao, da se Bošnjacima povodom predstojećeg popisa stanovništva nameću podvale kako se trebaju izjašnjavati.Jedini ispravni izbor je Bošnjak kao nacionalnost,naglasio je Softić. Povodom 23. Godišnjice SDAZenica priznanja su dobili Numo Durmiš,Ramo Fejzić, Nezir Brkić /posthumno/,Šahsudin Sarajlija,Amir Cacan /posthumno/,te gđa Mirza Tatar,kao I mjesni odbori Gradišće I Orahovica. Nakon akademije, u holu BNP-a priređena je izložba fotografija iz Muzeja “Alija Izetbegović”. /Š.B./

rtvze.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close