BiHPolitika

Švancer, humanost na djelu …

Švancer, humanost na djelu :  „OD SRCA ZA KORAK KOJI ŽIVOT ZNAČI“ – Sajra Poljo

Dana, 30.06. 2017. godine održana je humanitarno prodajna izložba slika Sajre Poljo, na kojoj je sav prikupljeni prihod namijenjen za liječenje djevojčice Sajre. Većina slika nastala je od povrede djevojčice Sajre do danas. Pored slika djevojčice Sajre, na aukcionoj prodaji su se našle i slike drugih bh, slikara, kao i slikara koji  žive i rade u inozemstvu, a koji su svoje slike darovali Sajri Poljo za njenu izložbu i prodaju.

Organizatori ove aukcije (BNP i club Cabaret) su kazali da je prikupljeno 4000 KM, a ova akcija ima, prvenstveno, humanitarni karakter. Tokom aukcije, djela umjetnika prodavana su po simboličnoj cijeni od 30 do 1000 KM.

Aukcija je protekla iznad očekivanja, a slike se mogu kupiti narednih sedam dana.

Pored građana grada Zenice, aukciono-prodajnoj izložbi su se priključili i ljudi iz javnog i političkog života i kupovinom slika dali svoj doprinos ovoj akciji.

Dopredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, gđa Vesna Švancer, koja je kupovinom više slika istakla, da je društvo  reagovalo na najbolji način i drago mi je što sam dio toga, uz poruku djevojčici Sajri  da izdrži u ostarenju svoga cilja, i da  ne sumnja da će uspjeti u svojim snovima  i da će biti uz nju i sve ostale kojima je potrebna pomoć. Našu  hrabru djecu trebamo podržavati jer njima je potrebna naša solidarnost i u tome je naš uspjeh. To je ono što nas okuplja da pokažemo svoje pravo ljudsko lice i da djeci i njihovim roditeljima maksimalno pomognemo. Veoma sam ponosna na sve svoje građane i prijatelje koji su se odazvali na ovu akciju, jer smo pokazali da smo jedno u humanosti, poručila  je Švancer. Dodala je da  zajedničkim snagama pokazujemo da sa malo dobre volje , može se učiniti mnogo velikih stvari.

Takođe, ovu aukciju su podržali i predsjedavajući Skupštine ZDK, gospodin Jasmin Duvnjak, kao i ministar za  rad,  socijalnu politiku i izbjeglice gospodin Nurđehan Šahinović, koji su istakli da će slike sa ove aukcije krasiti  njihove radne prostore.

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close